- لطفا خودتان و مجموعه تحت مدیریت تان را به اجمال معرفی نمایید.
اینجانب محمد عظمائی مدیرعامل شرکت آترین ترانس معروف و رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع آترین تبریز می باشم. شرکت آترین ترانس معروف در زمینه فروش و تعمیر انواع ترانسفورماتورهای شبکههای توزیع برق فعالیت دارد و شرکت صنایع آترین تبریز در زمینه اجرای پروژههای تولید، انتقال و توزیع نیروی برق فعالیت مینماید.
- در خصوص صنعت و کسب و کاری که در آن فعالیت می کنید برایمان بگویید، چند سال است که در این صنعت فعالیت می کنید؟
بنده از سال ۱۳۷۷ در صنعت برق فعالیت دارم. ابتدا در واحد برق یکی از شرکتهای پتروشیمی اشتغال داشته و از سال ۱۳۸۰ به موازات کار شیفتی در آن شرکت در بیرون از شرکت نیز فعالیتهای پیمانکاری انجام میدادم. در نهایت در سال ۱۳۸۶ با آن شرکت تسویه حساب و بصورت تمام وقت در شرکت صنایع آترین تبریز فعالیت نمودم و در سال ۱۳۹۱ شرکت آترین ترانس معروف را نیز جهت انجام فعالیتهای فروش و تعمیرات ترانسفورماتور تأسیس نمودم.
- ایده شروع یک کسب و کار جدید چگونه به ذهنتان رسید؟ آیا قبل از شروع این کسب و کار تجربه ای کاری در این صنعت داشتید؟
همانطوریکه عرض کردم چون رشته تحصیلی بنده برق بود، از همان ابتدا در زمینه برق فعالیت داشتم و حتی در دوران دانشجویی نیز در برق ساختمان فعالیت میکردم و چون به فعالیت در حد کارمندی قانع نبودم، ایده تأسیس شرکت و فعالیت بیشتر را نیز متصور و نسبت به آن اقدام نمودم.
- در حال حاضر کسب و کار شما نسبت به رقبا در بازار هدف چگونه جایگاهی دارد؟
شرکت ما و فعالیتهای آن و کارنامه تلاش پرسنل و رزومه کسب شده نشان میدهد که در زمینه اجرای پروژههای توزیع برق، خطوط، پستهای انتقال، تأسیسات برقی پروژه های ریلی و نیروگاههای خورشیدی تنها شرکتی می باشیم که در همه زمینهها فعالیت داریم.
- هدفگذاری شما برای آینده کسب و کارتان چیست؟
بکارگیری پرسنل و آموزش آنها، احداث کارگاهها، انبارها و فضاهای اداری، داشتن واحد تحقیق و توسعه نشانگر برنامهریزی بلند مدت و توسعه شرکت برای سالیان متمادی می باشد.
- رضایت مشتری را تا چه حد مبنای عملکرد خود در مجموعه قرار داده اید؟
از آغاز فعالیت در صنعت برق، هدف اصلی ما کسب رضایت مشتریان و کارفرمایان بوده و مبنای رشد را رضایت طرفین قرارداد قرار دادهایم.
- موانعی که در شرایط کنونی فعالیت های شما را تحت الشعاع قرار داده است، چیست؟
شرکت ما نیز به مثابه دیگر شرکتها از تأخیر در پرداخت صورت وضعیتها و ضربات ناشی از سخت گیریهای بیمهای و مالیاتی و خلأ قانونی در نحوه اخذ مطالبات و پرداخت مالیاتهای تکلیفی و ارزش افزوده و عدم ثبات در بازار مصالح و تجهیزات رنج می برد.
- قوانین مرتبط با کسب و کار به ویژه تامین اجتماعی و مالیات های مستقیم را تا چه میزان کارآمد و در حمایت از کارآفرینی ارزیابی می کنید؟
این قوانین فقط در جهت تأمین منافع سازمانهای مذکور بوده ومشکلات فراروی پیمانکاران در سمت کارفرمایان در آنها لحاظ نگردیده و یکی از معضلات ظهور، دوام و پیشرفت کارآفرینان می باشد.
- وضعیت اقتصادی کشور مانند عدم تعادل اقتصادی، تحریم ها، تورم و …. تا چه میزان در کسب و کار شما تاثیر داشته است؟
با توجه به اینکه شرایط آینده بازار ارز که تأثیر مستقیم بر تمامی کالاهای مصرفی پروژهها دارد، سردرگمی عجیبی را ایجاد نموده و در برخی پروژهها که قرارداد آنها در سالهای قبل منعقد شده و بخشی نیز اجرا گردیده، افزایش قیمتها به قدری زیاد بوده که تعدیل ابلاغی فقط ۲۰% تورم را پوشش داده و باعث تعطیلی کارگاهها و بلاتکلیفی ۱۵ ماهه گردیده و شرکتهای پیمانکاری دارای قرارداد دچار ضرر بیشتر گردیده است.
- بسیاری از صاحبان صنایع نرخ کنونی مالیات بر ارزش افزوده را بالا دانسته و آن را مانعی برای پیشرفت کسب و کار خود می دانند، نظر شما در این مورد چیست؟ چه پیشنهادی در این حوزه دارید؟
به نظر بنده نرخ مالیات بر ارزش افزوده با درآمدها و شرایط اقتصادی موجود سنخیّت ندارد و هنوز تا برقراری تعادل مالیاتی بین اصناف و بنگاههای اقتصادی و اداره امور مالیاتی فاصله زیادی وجود دارد.
- به عنوان یک کار آفرین تا چه اندازه در راستای اشتغالزایی جوانان و فارغ التحصیلان گام برداشته اید؟
تمامی پرسنل شاغل در شرکتهای ما جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهها می باشند و علیرغم وجود بحران نیروی انسانی فنی در بین قشر متقاضی کار، اعتقاد ما بکارگیری این قشر از جامعه می باشد.
- برای کسانی که قصد آغاز یک کسب و کار جدید را دارند، چه توصیه هایی دارید؟
شرایط اقتصادی کشور ما به گونه ای است که هر کس درصدد آغاز کسب و کار جدید می باشد، باید در بکارگیری پرسنل، تشکیل چارت سازمانی و آموزش، قوانین تجارت، قوانین پیمان، قرارداد، مسائل بانکی و … انرژی مضاعف به خرج داده و با مشکلات و ناملایمات اتفاقی و احتمالی عرصه را ترک نکنند.
سخن پایانی…
سخن آخر اینکه انجام فعالیتهای اجرایی و آبادانی هرچه بیشتر این کشور به عهده همه مردمان آن میباشد و آنهایی که توانایی تشکیل کارخانه، شرکت، مراکز تجاری و علمی را دارند، باید دل به دریا زده و به ایده های خود جامه عمل بپوشانند و سایر اقشار جامعه را تاحد نیاز جذب و به کسب و کارهای خود رونق داده و بدین ترتیب باعث رونق اقتصادی و حفظ شأن و منزلت اجتماعی جامعه باشند.